а

Заштитник грађана је, препознајући значај Асоцијације „Дуга" која се бави заштитом ЛГБТ особа и постојања два женска фудбалска клуба у граду, што је посебно значајно са аспекта родне равноправности и обезбеђивања једнаких могућности за развој спорта, одлучио да Дан људских права обележи и посетом овом граду, рекла је данас заменица заштитника грађана Гордана Стевановић у Шапцу.

Заменица заштитника грађана је у Шапцу са својим сарадницима посетила Асоцијацију „Дуга“, чија је мисија заштита и пружање помоћи ЛГБТ особама. На састанку, коме су присуствовали и представници града и стручни сарадници асоцијације, констатовано je да постоји велики степен неоставирања права ЛГБТ особа, и да цео државни систем, почев од јединице локалне самоуправе, министарстава до Заштитника грађана, као контролног органа, мора препознати и радити на заштити и унапређењу положаја ових особа, као и свих угрожених друштвених група.

Гордана Стевановић је током боравка у Шапцу разговарала и са руководством и играчицама ЖФК „Шабац“ као и чланицом градског већа задуженом за спорт,  како би се упознала са начином рада овог женског фудбалски клуба и могућностима афирмисања женског спорта у граду. На састанку је разговарано о изазовима и препрекама са којима се сусрећу фудбалерке фудбалског клуба односно о положају женског спорта у граду.

baner1