а

Заштитник грађана ће у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији, у четвртак 12. септембра 2013. године, организовати једнодневну радионицу на тему увођења родне перспективе и продубљивања знања и вештина у области родне равноправности и  вишеструке неједнакости.

Предавање ће одржати професорка др Мике Верло, са Радбуд универзитета у Нејмигену, Холандија, једна од водећих експерткиња у Европи за ове теме. Такође, Ајла ван Хил, из ОЕБС Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) из Варшаве, представиће приручник о националним институцијама за права жена и родну равноправност, који садржи преглед стања у 38 држава чланица ОЕБС, које су биле укључене у истраживање, међу којима је и Србија.

Радионицу ће отворити Саша Јанковић, Заштитник грађана и Јан Луенберг, шеф одељења за демократизацију Мисије ОЕБС, а у њеном раду ће  учествовати Тамара Лукшић – Орландић, заменица Заштитника грађана за родну равноправност и права детета, Даница Тодоров, заменица Покрајинског омбудсмана за равноправност полова, сарадници из стручне службе Заштиника грађана, Покрајинског омбудсмана, Повереника за заштиту равноправности као и локални омбудсмани Новог Сада, Зрењанина, Панчева и Бачке Тополе.

baner1