а

Тамара Лукшић - Орландић, Заменица Заштитника грађана и Ђурђица Ергић, чланица Савета за родну равноправност Заштитника грађана са сарадницима из одељења за родну равноправност разговарали су јуче са Софијом Мандић, координаторком програма Националног демократског института (НДИ).

Гошћи је у разговору представљена институција Заштитника грађана, посебно значај формирања Савета за родну равноправност, саветодавног експертског тела чији је задатак да Заштитнику грађана помаже у области родне равноправности, након чега је Софија Мандић представила Програм развијања родно сензитивних локалних политика са локалним механизмима за родну равноправност.

Представница НДИ-ја информисана је и о пројекту који се реализује уз подршку Мисије ОЕБС у Србији као и о сачињавању посебног извештаја Заштитника грађана о примени Закона о равноправности полова у јединицама локалне самоуправе.

Током састанка размењене су информације о досадашњем раду са локалним механизмима за родну равноправност и о модалитетима будуће сарадње.

baner1