а

Поводом представљања иницијативе „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима“ која се спроводи у петнаест градова широм Србије, заменица заштитника грађана Тамара Лукшић -  Орландић посетила је 22. и 23. маја 2013. године општину Бор.

Том приликом је, гостујући на РТВ Бор, говорила о надлежностима Заштитника грађана и гледаоцима објаснила коју врсту заштите грађани Бора могу да очекују од ове институције. Посебно је истакла значај инклузије у школама и важност родне равноправности.

 

 

Тамара Лукшић - Орландић је такође представила иницијативу која се спроводи у сарадњи са локалним библиотекама и позвала грађане Бора који сматрају да су им људска права угрожена од стране органа јавне власти да дођу у Народну библиотеку Бор у којој ће имати могућност да разговарају са њом или тимом правника из стручне службе Заштитника грађана и добију правни савет како да заштите своја права. Уједно је нагласила да ће грађани Бора и околине моћи понедељком и средом од 13 до 15 часова  путем видео линка да контактирају стручну службу Заштитника грађана из Народне библиотеке и тако се информишу о заштити својих права.

У оквиру ове посете, заменица заштитника грађана се такође сусрела и са Жиком Голубовићем, замеником председника општине Бор, са којим је, између осталог, разговарала о остваривању људских и мањинских права и спровођењу Закона о родној равноправности на локалном нивоу.


Заменица заштитника грађана Тамара Лукшић - Орландић посетила је 23. и 24. маја 2013. године Зајечар поводом представљања иницијативе „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима“. У разговору са новинарима ТВ Бест, представила је надлежности Заштитника грађана, методе рада и објаснила коју врсту заштите грађани Зајечара могу да очекују од ове институције. Посебно је истакла значај инклузије у школама и важност родне равноправности.

Представљајући иницијативу „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима“ Тамара Лукшић - Орландић је позвала грађане Зајечара који сматрају да су им људска права угрожена од стране органа јавне власти да дођу у Народну библиотеку „Светозар Марковић“ у Зајечару у којој ће имати могућност да разговарају са њом или тимом правника из стручне службе Заштитника грађана и добију правни савет како да заштите своја права. Нагласила да ће грађани Зајечара и околине надаље моћи петком од 09 до 15 часова, путем видео линка, да контактирају стручну службу Заштитника грађана из Народне библиотеке и тако се информишу о заштити својих права.

baner1