а

mladenovac 06082016Јавни час ,Жене-живот без насиља“ је одржан у суботу, 6. августа 2016. године у згради Општине Младеновац. На овом скупу је Борјана Перуничић, представница стручне службе Заштитника грађана, представила активности Заштитника грађана посвећене спречавању и заштити жена од насиља у породици и партнерским односима, као и налазе и препоруке Заштитника грађана садржане у редовним и посебним извештајима Заштитника грађана, посвећене унапређивању система заштите жена од насиља у породици и партнерским односима и ефикаснијој заштити жена.

Овај скуп је отворила Наташа Јовановић, народна посланица и чланица Одбора за људска и мањинска права Народне скупштине, а на њему су излагале представнице система социјалне заштите, здравствене заштите, Аутономног женског центра, као и медија и уметнице.

У оквиру јавног часа је одржано и такмичење у беседништву на тему ,,Жене-живот без насиља“. Овај скуп је организовало удружење Центар за заштиту људских и мањинских права и вредности ,,ОКО“ из Младеновца, под покровитељством Градске општине Младеновац.

baner1