а

Округли сто који је имао за циљ дефинисање заједничких приоритета и кључних изазова организација цивилног друштва у области имплементације антидискриминационог правног и стратешког оквира одржан је у понедељак, 27. априла 2015. године у хотелу Зира, у Београду.

Овај скуп је организовала организација цивилног друштва Praxis, са партнерском организацијом Equal Rights Trust (ERT) из Лондона, уз подршку Повереника за заштиту равоправности, у оквиру пројекта Оснаживање цивилног друштва ради имплементације антидискриминационих закона у Србији, подржаног од стране Европске уније.

На округлом столу је др Димитрина Петрова, директорка ЕРТ-а, говорила о међународним трендовима и праву на равноправност.  Чланови Радне групе, која је формирана у оквиру наведеног пројекта, су представили приоритете и главне изазове у области права жена, ЛГБИ особа, Рома, особа са инвалидитетом и миграната. Након дискусије о приоритним активностима у циљу спречавања дискриминације и унапређивања положаја сваке од наведених осетљивих група дефинисани су приоритети и кључни изазови цивилног друштва за унапређење имплементације антидискриминационог правног и стратешког оквира. На скупу је учествовала и представница стручне службе Заштитника грађана.

baner1