а

Аутор Прве радне верзије Модела закона o роднoj равноправности је проф. др Маријана Пајванчић, у сарадњи са Саветом за родну равноправности и консултантима:

Ђурђица Ергић, председавајућа Савета за родну равноправност Заштитника грађана, активисткиња Ромског женског центра БИБИЈА

Лепојка Чаревић Митановски, председница организације за заштиту права и подршку женама са инвалидитетом „Из круга,“ чланица Савета за родну равноправност

проф. др. Слободан Савић, професор на Медицинском факултету у Београду, члан Савета за родну равноправност

Вања Мацановић, Аутономни женски центар Београд, чланица Савета за родну равноправност

проф др Сенад Јашаревић, Правни Факултет у Новом Саду

проф др Горана Ђорић, Филозофски факултет у Нишу

проф. др Вишња Ђорђић, Факултет физичке културе у Новом Саду

проф др Дубравка Валић, Недељковић, Филозофски факултет у Новом Саду

Драгана Петровић, експерткиња за родне политике, прва председница Савета за равноправност полова Владе Републике Србије.

Прва радна верзија Модела закона о родној равноправности је представљена у Народној скупштини Републике Србије, на седници Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, поводом обележавања 10. децембра – Међународног дана људских права. Текст Прве радне верзије Модела закона о родној равноправности је постављен на интернет страницу Заштитника грађана у циљу добијања коментара и сугестија свих заинтересованих субјеката.

О овом документу је дискутовано и у Скупштини АП Војводине, 4. фебруара 2015. године, као и у просторијама Сталне конференције градова и општина у Београду, са представницима и представницама јединица локалних самоуправа и локалних механизама за родну равноправност, 10. фебруара 2015. године.

Рок за достављање коментара на текст Прве радне верзије Модела закона о родној равноправности је истекао 1. марта 2015. године. Ауторка овог документа, проф. др Маријана Пајванчић, је након разматрања достављених коментара припремила Другу радну верзију Модела закона о родној равноправности.

baner1